Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

«Δες το ψηφιακά» για φοιτητές

Δες το ψηφιακά» για φοιτητές

 

   Ο υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνάντηση του την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος "Δες το Ψηφιακά", το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές και αφορά την επιδότηση απόκτησης φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα παρέχεται η δυνατότητα στο 20% των πρωτευσάντων φοιτητών στις εξετάσεις του 2006 - περίπου 12,5 χιλιάδες- να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που θα είναι συνδεδεμένος στο Ίντερνετ και θα έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεπερνά τα 7,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο, ενώ, όπως τόνισε, θα επεκτείνεται τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Αλογοσκούφης   τόνισε επίσης ότι έτσι θα μπορούν οι νέοι να συμμετάσχουν στην ψηφιακή επανάσταση, στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης και στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η υπουργός Παιδείας από την πλευρά της ανέφερε ότι ήδη υπάρχει το πρόγραμμα με τους άριστους μαθητές του Γυμνασίου, και τώρα έρχεται το πρόγραμμα για τους φοιτητές, το οποίο θα επεκταθεί ώστε να δοθούν πάρα πολλές ευκαιρίες στους νέους.

"Έχουμε μία συνολική στρατηγική που αγγίζει όλους τους τομείς, αλλά η ψηφιακή σύγκληση, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, είναι και το σημαντικότερο θέμα, υπό την έννοια ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές αιχμής για τη σημερινή κυβέρνηση", τόνισε η κα Γιαννάκου και υπενθύμισε πως υπάρχει και το φθηνό Ίντερνετ για τους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεπής σε μία ακόμη δέσμευσή της, η οποία ήταν και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού.