Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

«Πάρε ανάσα και μίλησε»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία

«Πάρε ανάσα και μίλησε» είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία, που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και  η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, καθώς και τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη των φορέων, που στόχο έχει την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την Παιδική Προστασία. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν στην προώθηση μηνυμάτων στην κοινωνία γύρω από το ευαίσθητο θέμα της παιδικής προστασίας, την ευαισθητοποίηση φορέων και δημοτών και τελικά την συνεργασία με κοινωνικο – προνοιακές δομές και σχολικές μονάδες.

Οι δράσεις της συγκεκριμένης ομάδας έχουν προληπτικό χαρακτήρα με σκοπό την ουσιαστική προληπτική παρέμβαση, προκειμένου να εξαλειφθούν ή να συρρικνωθούν στο ελάχιστο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με δέκτες τα παιδιά.
Οφείλουμε ως κοινωνία, ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι να προστατεύουμε τα παιδιά και να τα κάνουμε να νοιώθουν ασφάλεια και ελπίδα.

Η πρώτη δράση θα υλοποιηθεί, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023,στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης,10:00 – 13:00.
 
Θα διανεμηθούν φυλλάδια και σελιδοδείκτες σε μικρούς και μεγάλους, όπου θα αναγράφονται τα μηνύματα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και φυσικά τηλέφωνα επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να απευθυνθούν όσοι χρειάζονται την παρέμβαση των Κοινωνικών λειτουργών και της Αστυνομίας.