Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

1.500.000 Ευρώ το χρόνο πρόσθετο εισόδημα για την Κοζάνη από την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. και την αναγνώριση της δαπάνης τηλεθέρμανσης

1.500.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
 
          Δεκτά έγιναν από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου τα δύο από τα τρία αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας με σχετική επιστολή του και αφορούσαν τους λογαριασμούς της τηλεθέρμανσης.
 
          Τα αιτήματα που έγιναν δεκτά αναφέρονταν:  
·        Στην εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.( 10% ) στην παροχή τηλεθέρμανσης, δηλαδή εξομοίωση με τις υπόλοιπες μορφές παροχής θερμικής ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός), και κατάργηση του συντελεστή Φ.Π.Α.(21%) που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.
·        Στην αναγνώριση της δαπάνης τηλεθέρμανσης για την διαμόρφωση του αφορολόγητου ορίου, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο, χρησιμοποιώντας ίση φορολογικά μεταχείριση και δημιουργώντας κίνητρο για την επέκταση της τηλεθέρμανσης και σε άλλους καταναλωτές.

          Οι σχετικές ρυθμίσεις συμπεριελήφθησαν στο νέο φορολογικό Νόμο και υπερψηφίστηκαν από την Βουλή, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν ορισμένα μακροχρόνια αιτήματα του Δήμου Κοζάνης, τα οποία είχαν τεθεί κατ΄ επανάληψη και κατά το παρελθόν.
          Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως δήλωσε, επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου.