Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

17ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2007

«17ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2007»

 

    Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής, στις 21 Απριλίου 2007, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007.

Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Δ.Ε. στα οποία ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερομένων μαθητών και θα τον κοινοποιήσουν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η εξεταστέα ύλη για τη Γ΄ τάξη Λυκείου θα είναι η εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης των Πανελληνίων Εξετάσεων, για τη Β΄ τάξη Λυκείου, η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης και για την Α΄ τάξη Λυκείου η διδακτέα ύλη της τάξης αυτής.  

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια  τρεις (3) ώρες  και θα διεξαχθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή  Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δ.Ε.,  σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους, κλάδου ΠΕ 4 και τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ., όπου αυτά υπάρχουν. Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων καθώς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από την επιτροπή του 17ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής της  Ε.Ε.Φ με την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  κ. Καλκάνη Γεωργίου.                                                                           

Οι μαθητές που θα διακριθούν, εκτός από την τιμητική διάκριση, θα λάβουν και χρηματικό βραβείο, το οποίο για τον αριστούχο της Γ΄ τάξης θα είναι 300 Ευρώ, και για κάθε  αριστούχο της Β΄ και Α΄ τάξης, 200 Ευρώ. Οι πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου θα συγκροτήσουν την ομάδα η οποία θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στη συμμετοχή της σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς Φυσικής  και στην Ολυμπιάδα Φυσικής.

Επειδή η αποστολή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα του διαγωνισμού, τα σχολεία τα οποία θα οριστούν ως εξεταστικά κέντρα πρέπει να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Ε.Φ.: stelabor@gmail.com τα εξής στοιχεία:

1) Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκει το σχολείο

2) Επωνυμία σχολείου

3) Διεύθυνση σχολείου

4) Τηλέφωνο σχολείου

5) Αριθμό Fax

6) e-mail

7) Ονοματεπώνυμο  Διευθυντή

8) Ονοματεπώνυμο Υπεύθυνου.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, Τ.Κ. 106 80 Αθήνα, τηλ.: 210-36.35.701, Fax: 210-36.10.690, e-mail: eef@otenet.gr

Πληροφορίες και παλαιά θέματα των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής υπάρχουν στο δικτυακό τόπο: http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος: ενημέρωση).