Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Aπαλλοτρίωση ακινήτων για την διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδικού άξονα (περιοχή:Αηλιόστρατα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Δήμος Κοζάνης για την υλοποίηση της κατασκευής του έργου «Βελτίωση χάραξης της συνδετήριας οδού από τη δυτική έξοδο της πόλης μέχρι το κομβικό σημείο (Αηλιόστρατα)» προτείνει αναγκαστική απαλλοτρίωση κατά την οποία αυτή είναι επιτρεπτή για λόγους δημόσιας ωφέλειας με μονομερή πράξη του Κράτους και έναντι αποζημίωσης του ιδιοκτήτη που προσδιορίζεται δικαστικά.

Σκοπός της απαλλοτρίωσης είναι η διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδικού άξονα συνολικού μήκους 1,2 χιλ. με σκοπό τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του. Η διαπλάτυνση είναι απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες κίνησης οχημάτων με σκοπό τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης της Κοζάνης αλλά και της ανάγκης για εύκολη και γρήγορη εναλλακτική έξοδο προς την Εγνατία Οδό. Η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται η απαλλοτριωτέα έκταση ορίζεται από τα όρια του σχεδίου πόλης (Ο.Τ. 590,589), μέχρι το αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης στην περιοχή «Νιάημερος», δεξιά και αριστερά του υφιστάμενου δρόμου (Συνολική έκταση προς απαλλοτρίωση 20.444,07 τ.μ.).

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους ενδιαφερόμενους να προβούν μέχρι την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 σε προσφορά ή υπόδειξη κατάλληλων για το σκοπό της απαλλοτρίωσης ακινήτων. (Αρμόδιος υπάλληλος για παροχή πληροφοριών είναι η κα Τασιούλα Κωνσταντία, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-12:00 στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης επί της οδού Π. Χαρίση 4, 4ος όροφος ).

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης