Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" την Τρίτη 20-4-2010 / Αυλαία για τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν Κοζάνης

Αυλαία για τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν Κοζάνης
Θεσσαλονίκη
Ευρωπαϊκό πολιτισμικό κέντρο αποτέλεσε η πόλη της Κοζάνης το τριήμερο 16 - 18 Απριλίου, με αφορμή τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν, που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης
 

Ευγενία Τσερκάζοβα (ακορντεόν)
 
Η πόλη συγκέντρωσε τα βλέμματα των 11 χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη, καθώς ο διαγωνισμός μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο.
Ο 1ος διεθνής διαγωνισμός αποτελεί απόρροια των δύο προηγουμένων πανελλήνιων διαγωνισμών που διοργανώθηκαν το 2007 και 2009.
Η πολύ μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων, ώθησαν στη διεύρυνσή του, ανάγοντάς τον σε διεθνή. Το μουσικόφιλο κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο ρεσιτάλ, από τους "Duo Balyk" (ακορντεόν - μαντολίνο), και την Ευγενία Τσερκάζοβα (ακορντεόν).
Στόχος του διαγωνισμού ήταν να δώσει την ευκαιρία στους νέους κάθε εθνικότητας να αναδείξουν το ταλέντο τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να γίνει το ακορντεόν πιο δημοφιλές στο ευρύ κοινό.
 Ογδόντα διαγωνιζόμενοι από έντεκα κράτη της Ευρώπης αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες ακούγοντας σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.