Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Διαβούλευση για την παράταση ωραρίου μουσικής (ορθή επανάληψη)

Ο Δήμος, στο πλαίσιο της κανονιστικής του αρμοδιότητας [άρθρο 79, παρ. 1γ Ν. 3463/2006] και ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, μπορεί να προσδιορίσει διαφορετικά το ωράριο λειτουργίας μουσικής, εντός όμως των χρονικών ορίων που τίθενται στην 3/1996 Αστυνομική Διάταξη.

Σχετικά με τον καθορισμό του ωραρίου λειτουργίας, η άδεια χορηγείται, για τη μεν χειμερινή περίοδο ( το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου) μέχρι την 22:00 ώρα, για δε την θερινή περίοδο (το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου) μέχρι την 23:00.

Εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, η άδεια μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του καταστήματος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, μέχρι την 03:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο ή μέχρι την 02:00 για τα καταστήματα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο (άρθρο 3 παρ.3 Αστυν. Διάταξης 3/96). Συνεπώς η άδεια χορηγείται εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων (άρθρο 3παρ.2 Αστυν. Διάταξης 3/96), που σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να εξετάζει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση τα χαρακτηριστικά της περιοχής όπου βρίσκεται το κατάστημα (αν δηλ. στεγάζεται σε πολυκατοικία ή γειτνιάζει με κατοικίες ή ξενοδοχεία κλπ), το είδος του καταστήματος (υπαίθριο ή κλειστό), την προηγούμενη συμπεριφορά του αιτούντος και γενικά οποιοδήποτε στοιχείο σχετίζεται με την τήρηση της συγκεκριμένης προϋπόθεσης (ΚΥΑ16228/18-05-2017άρθρο 2).

Με την υπ’ αριθμ 470/17 ΑΔΣ καθορίσθηκε το ωράριο παράτασης μουσικής. Συγκεκριμένα έχει αποφασισθεί η παράταση μουσικής μέχρι τη 1.00πμ για τις ημέρες Κυριακή – Δευτέρα και μέχρι τις 2.00πμ για Παρασκευή- Σάββατο.

Προτείνουμε για  την έγκριση παράτασης του ωραρίου μουσικής ως εξής:

Α. από Κυριακή ως Παρασκευή, έως τις 01.00πμ (της επομένης) και

Β) το Σάββατο 03.00πμ. (της επομένης).

Γ) για την περίοδο των Αποκρεών (Τσικνοπέμπτη – Κυριακή των Αποκρεών, παραμονή 6ης Δεκεμβρίου και παραμονή εορτών και αργιών (Χριστουγεννων 25-26/12, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανειων, 15ης Αυγούστου, Αγίου Πνεύματος, το ωράριο λειτουργίας μουσικής παρατείνεται έως τις 3.00πμ της επομένης. 

 

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους πολίτες, τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις, προτάσεις, προβληματισμούς και τα επιχειρήματά τους επί του σχεδίου.

Η συμμετοχή σας στην διαβούλευση μπορεί να γίνει υποβάλλοντας τα σχόλιό σας στην παρούσα πλατφόρμα πατώντας "Υποβολή για δημοσίευση" ή αποστέλλοντας τα σχόλια σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavouleusi@cityofkozani.gov.gr. Η δημοσίευση των σχολίων σας στην πλατφόρμα προϋποθέτει την έγκρισή τους από τον υπεύθυνο διαβούλευσης.

 

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης: 23/11/22

Λήξη δημόσιας διαβούλευσης: 8/12/22