Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ειδήσεις - Διαγωνισμός για μαθητές λυκείων

Διαγωνισμός για "Μικρούς Εφευρέτες"

      Μια καινούργια και καλοδουλεμένη ιδέα μπορεί γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα, μέσα από τον διαγωνισμό με την επωνυμία: "Μικροί Εφευρέτες". Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών αναλαμβάνει, αφού βραβεύσει την ιδέα, επιπρόσθετα να βοηθήσει να μετατραπεί η καινοτομική ιδέα σε εμπορικό προϊόν. Το 1ο βραβείο αντιστοιχεί σε χρηματική αμοιβή 1.500 ευρώ, το 2ο σε 1.000 ευρώ και το 3ο σε 500 ευρώ.
Οι θεματικές περιοχές είναι τέσσερις και αφορούν ενέργεια και περιβάλλον, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική και τελευταία ομάδα μηχανές και κατασκευές.


 

 

Με το Πρόγραμμα "Ερμής -Ανοικτές Θύρες" το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών δίνει την ευκαιρία στους μαθητές των λυκείων ή σε ομάδες μαθητών να δώσουν "σάρκα και οστά" σε μια καινοτομική ιδέα τους.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών αναλαμβάνει να προσφέρει υπηρεσίες διαμεσολάβησης, έτσι ώστε να βοηθήσει τον βραβευμένο "μικρό εφευρέτη", να κατοχυρώσει την ιδέα του με πατέντα, να μετατρέψει την ιδέα του σε εμπορικό προϊόν ή υπηρεσία ή/και να δημιουργήσει δική του επιχείρηση.

Κάθε "Μικρός Εφευρέτης" που θέλει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή την ιδέα του στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (cd). Στον ίδιο φάκελο θα πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβει και τη φόρμα με τα στοιχεία του.

 Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agoti@psp.org.gr