Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ειδήσεις - Περιβάλλον

Με καταστροφή απειλούνται τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

 

    Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης μέσα σε μερικές δεκαετίες, ιδιαίτερα στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Οι ελβετικές τράπεζες αρνούνται ήδη να χορηγήσουν δάνεια σε χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε υψόμετρο κάτω των 1.500 μέτρων , δήλωσε ο Σάρντουλ Αγκραουάλα, αξιωματούχος του ΟΟΣΑ που διεξάγει διετή έρευνα για την απειλή από την αύξηση των θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τους κλιματολόγους, τα χιονοδρομικά κέντρα στις Άλπεις αντιμετωπίζουν σήμερα τον πιο ζεστό καιρό των τελευταίων 1.300 ετών. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι ο ήπιος καιρός μπορεί να οφείλεται σε κάποια παραξενιά της φύσης, όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι συνδέεται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η προειδοποίηση αυτή του ΟΟΣΑ συμπίπτει με τη ματαίωση του αγώνα σλάλομ γυναικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου στο γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο της Μεγκέβ λόγω της έλλειψης χιονιού.

Μια τέτοια μείωση χιονιού απειλεί τις οικονομίες των χωρών της περιοχής,  οι οποίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό στις Άλπεις προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

 

 Πηγή:www.walking - greece.ana - mpa.gr