Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Έναρξη προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής

Έναρξη προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία του Δήμου Κοζάνης  από  τη  Δημοτική  Αστυνομία  Κοζάνης

 

     Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας  και  της  αρμόδιας  Αντιδημάρχου  κας  Νούλας  Τουμπουλίδου, σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς, αρχίζει από σήμερα Δευτέρα ένας κύκλος επισκέψεων στα σχολεία του δήμου με στόχο μια πρώτη θεωρητική κατάρτιση από δημοτικούς αστυνόμους, σε θέματα οδικής συμπεριφοράς. Στόχος της προσπάθειας είναι εκτός της μάθησης, να προκληθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και για έμπρακτη εφαρμογή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

   

     Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 10:15 το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, από το δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Νούλα Τουμπουλίδου, ενώ δημοτικοί αστυνόμοι θα ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σε απόσταση 2km από την πόλη της Κοζάνης, στο δρόμο προς το Δ.Δ. Αργίλου και σε μία έκταση  12 στρεμμάτων, έχει δημιουργηθεί από το δήμο Κοζάνης μία σύγχρονη υποδομή κυκλοφοριακής αγωγής, η μοναδική αυτή τη στιγμή στο νομό, η κατασκευή της οποίας ξεπέρασε τα 170.000,00 ευρώ. Αυτός ο χώρος λοιπόν θα μπορεί από την άνοιξη να υποδεχτεί όλα τα σχολεία του δήμου όπως και  της ευρύτερης περιοχής σε μία προσπάθεια ουσιαστικής και έμπρακτης καλλιέργειας οδικής αγωγής και συμπεριφοράς.

Η ομάδα των δημοτικών αστυνόμων, με τη βοήθεια του εθελοντή εκπαιδευτικού κου Ζάμπακα θα είναι εκεί για να ολοκληρώσει την επαφή των παιδιών με την κυκλοφοριακή αγωγή και να ρίξει έτσι τις βάσεις για ασφάλεια στην οδική μετακίνηση. Τις βάσεις για γεφύρωση με την ίδια τη ζωή.