Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη ρύθμιση που μειώνει τον Φ.Π.Α από 21% στο 10% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

Kοζάνη 28 Απριλίου 2010

Αριθμ.Πρωτ:16625


Προς

Υπουργό Οικονομικών

κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο
Κύριε Υπουργέ,

      Ως Δήμαρχος Κοζάνης και εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πρόσφατη απόφασή σας, να συμπεριλάβετε στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, τη ρύθμιση που μειώνει τον Φ.Π.Α από 21% στο 10% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.
 Πρόκειται για μια απόφαση- δικαίωση για όλους τους Κοζανίτες, τη δημοτική αρχή και τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, που χρόνια τώρα είχαν θέσει σε πολλούς προκατόχους σας το εν λόγω αίτημα. Η απόφασή σας αυτή, σε μια δύσκολη μάλιστα οικονομική συγκυρία για τη χώρα, συμβάλλει στην ελάφρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν την τηλεθέρμανση και παράλληλα «αποταμιεύει» περί το 1.500.000 Ευρώ για την αγορά της Κοζάνης.

Για το Δήμο Κοζάνης δε, αλλά και την ΔΕΥΑΚ, αποτελεί μία ακόμη κίνηση(εκ μέρους της πολιτείας) επιβράβευσης του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου της τηλεθέρμανσης, τα δίκτυα του οποίου επεκτείνονται συνεχώς ώστε να το απολαύσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας.Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την ικανοποίηση του δεύτερου αιτήματός μας, που έχει να κάνει με τις αποδείξεις της τηλεθέρμανσης, οι οποίες πλέον θα λαμβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο κάθε νοικοκυριού.Κύριε Υπουργέ,Βέβαιος πως από τη θέση ευθύνης που σας ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας, θα συμβάλλετε με τις ενέργειες σας και με άλλες ενέργειες για την οικονομική και αναπτυξιακή τόνωση της περιοχής μας, σας εύχομαι καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας.

Mε εκτίμηση


Λάζαρος Μαλούτας


Δήμαρχος Κοζάνης