Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Κόψτε το κάπνισμα ξαφνικά

Κόψτε το κάπνισμα... ξαφνικά

 

      Αν πράγματι θέλετε να κόψετε το κάπνισμα, κάντε το χωρίς πρόγραμμα, ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες Έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι καπνιστές που αποφασίζουν να κόψουν ξαφνικά το κάπνισμα χωρίς να καταρτίζουν πρόγραμμα για το πώς και το πότε, είναι περισσότερο πιθανό να επιτύχουν το στόχο τους.
"Δεν αληθεύει πράγματι αυτό που εμπειρογνώμονες πίστευαν νωρίτερα, ότι δηλαδή πρέπει να προγραμματίζει κανείς τις προσπάθειες διακοπής της συνήθειας αυτής", αναφέρει ο Ρόμπερτ Ουέστ, καθηγητής Ψυχολογίας στο University College London.
Ο δρ. Ουέστ και ο συνεργάτης του Ταζ Σοχάλ ρώτησαν 1.900 νυν και πρώην καπνιστές στην Αγγλία για τις προσπάθειές τους να κόψουν το κάπνισμα. Διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισές από όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν αυθόρμητες. Καπνιστές που το αποφάσισαν και έκοψαν αμέσως το κάπνισμα είχαν 50% έως 60% περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν.
Οι ερευνητές δημοσιεύοντας την έρευνά τους στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, τόνισαν ότι τα ευρήματά τους δεν υποδηλώνουν ότι ...........

προγραμματισμένες προσπάθειες αποδεικνύονται αντιπαραγωγικές.
Ωστόσο τα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι η ψυχική κατάσταση και το κίνητρο του καπνιστή είναι σημαντικοί παράγοντες για το πόσο επιτυχής θα είναι η προσπάθειά τους.
Οι επιστήμονες πάντως προτρέπουν τους καπνιστές που επιθυμούν να απαλλαγούν από το τσιγάρο και ακόμη δεν το πέτυχαν, να συνεχίσουν την προσπάθεια. "Ο αριθμός των προσπαθειών που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν δεν έχει σχέση με το πόσο είναι πιθανό να πετύχετε το στόχο σας μελλοντικά. Είναι μια άλλη πλευρά του ζαριού".