Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους», που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.


Με μεγάλη επιτυχία έληξε την Παρασκευή 17 Ιουνίου το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους», η γιορτή θεάτρου που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έδωσε βήμα σε 12 (και 2 φιλοξενούμενα) δυναμικά ερασιτεχνικά σχήματα της Κοζάνης και της Περιφέρειας για να αναδειξουν και να προβάλλουν το έργο τους.
Οι ομάδες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ είχαν την πλήρη υποστήριξη και ως προς στις υλικοτεχνική υποδομές και τις υπηρεσίες του ανθρώπινου δυναμικού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Κάθε θεατρικό σχήμα που συμμετείχε και είχε έδρα εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έλαβε επιχορήγηση για τις ανάγκες της υλοποίησης των παραστάσεων. Σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Μετά τη μεγάλη αυτή επιτυχία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επιδιώκει τη θεμελίωση ενός θεατρικού θεσμού που θα είναι αλληλένδετος με την πολιτιστική ιστορία της Κοζάνης, ένα ερασιτεχνικό θέατρο που κινητοποιεί, προωθεί τη συλλογική συνεργασία και αποτελεί αυθόρμητη πηγή έκφρασης και πολιτιστικής δημιουργίας.
Το φεστιβάλ παρακολούθησαν 2.750 θεατές. Συμμετείχαν 14 ομάδες, 118 συντελεστές και 128 ηθοποιοί.
Ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ: τα μελη του Δ.Σ. Ερρίκο Δαβιδόπουλο, Παναγιώτη Δημόπουλο, Κώστα Παπαθανασίου, Βαγγέλη Τζημόπουλο και τη Γιάννα Γκουτζιαμάνη για την πολύτιμη βοηθειά τους.