Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης

 
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Kοζάνης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, έδωσε την πρώτη συναυλία της φετινής χρονιάς, η οποία ήταν και η κεντρική συναυλία της ορχήστρας που κάθε χρόνο γίνεται πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε σπουδαία έργα που κάλυπταν μια μακρά χρονολογική διαδρομή, από τον 17ο αιώνα (Charpentier), και τον κλασικό 18ο (Mozart) μέχρι τον ρομαντικό 19ο (Brahms, Elgar, Tschaikowsky) και τον σύγχρονο 20ο αιώνα (Shostakovich).
 
Σολίστ της βραδιάς, ήταν η σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Kοζάνης, η οποία ερμήνευσε με τη συνοδεία της ορχήστρας το χριστουγεννιάτικο μοτέτο του Mozart “Excultate jubilate” .
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Βαγγέλης Καραπάτσιος, στην ομιλία που παρέθεσε πριν τη συναυλία, μεταξύ άλλων τόνισε:
 
To Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Δ.Ω.Κ) αποτελεί έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πολιτισμού στην πόλη και στο Δήμο Κοζάνης.
 Στα 52 χρόνια πορείας του, έχει καθιερωθεί με τις προσπάθειες των παιδιών - σπουδαστών μας, μέσω μαθητικών συναυλιών, της συμφωνικής ορχήστρας, της ορχήστρας δωματίου, της χορωδίας, της βυζαντινής χορωδίας, της ορχήστρας κιθάρας, οι οποίες στέφονται με επιτυχία και αγκαλιάζονται από τον κόσμο, αναδεικνύοντας την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών αλλά και την υψηλού επιπέδου διδασκαλία των καθηγητών μας.
Τα τελευταία χρόνια φοιτούν περίπου 800 παιδιά σε ετήσια βάση και οι διδάσκοντες μουσικοί ξεπερνούν τους 60 (καθηγητές μουσικής, …, κ.α.).”