Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ο Δήμος Κοζάνης γιορτάζει με ασφάλεια και φαντασία: «Κι όμως, Χριστούγεννα!»

 

Η λιγοστή κίνηση στους δρόμους, οι μισοφωτισμένες βιτρίνες, οι αποστάσεις ασφαλείας, η αποφυγή συνωστισμού, τα χαμόγελα που έχουν κρυφτεί πίσω απ’ τις μάσκες, οι δικοί μας άνθρωποι τους οποίους μπορούμε να ακούμε και όχι να αγκαλιάζουμε, όλα σημαντικά και απαραίτητα για να ξεπεράσουμε, επιτέλους, αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία, έχουν αλλάξει την διάθεση, την καθημερινότητα, τις συνήθειες μας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας, απ’ το οποίο μπορούμε, και πρέπει, να αντλήσουμε αισιοδοξία και πίστη πως ναι, όλα θα πάνε καλά. Γιατί ό,τι κι αν σήμερα μας ταλαιπωρεί, δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε πως σε λίγες μέρες τα Χριστούγεννα θα είναι εδώ.

“Κι όμως, Χριστούγεννα!”, λοιπόν, και τα Χριστούγεννα είναι χαρά, είναι χαμόγελα, είναι επικοινωνία, είναι ευχές, είναι αγάπη.
Και επειδή πρέπει να κρατήσουμε όλα τα μέτρα μέχρι να περάσει η πανδημία, αυτό δεν σημαίνει πως παρά τις αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να μην γευτούμε όσα ταιριάζουν στα Χριστούγεννα και όσα μας αξίζουν και έχουμε ανάγκη.
Γι’ αυτό ο Δήμος Κοζάνης, για τα φετινά ιδιαίτερα και πρωτόγνωρα Χριστούγεννα, ετοίμασε μια σειρά βίντεο που θα προβάλλονται τις μέρες αυτές, αρχής γενομένης από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από τη δική του ιστοσελίδα και τις ιστοσελίδες των Νομικών του Προσώπων (ΚΔΒΚ, ΔΗΠΕΘΕ, ΟΑΠΝ) που περιλαμβάνουν ό,τι σηματοδοτεί αυτές τις ξεχωριστές μέρες.
Παρουσίαση εθίμων και συνηθειών περασμένων εποχών, αφηγήσεις για κάποια προηγούμενα Χριστούγεννα, παραμύθια και ό,τι άλλο μπορεί να μας κάνει να μπούμε, έστω και έτσι, στο κλίμα και των πνεύμα αυτών των ημερών.
Μην ξεχνάτε πως παρόλα όσα μας συμβαίνουν τα Χριστούγεννα θα είναι εδώ και θα τα τιμήσουμε όπως τους αξίζει όλοι μαζί, κρατώντας τις αποστάσεις και μένοντας ασφαλείς.
Κι όμως, Χριστούγεννα!