Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

ΟΧΙ στα ναρκωτικά βροντοφώναξε η Πτολεμαΐδα

«Τα ναρκωτικά δεν είναι βιβλία για να τα μοιράζουν στα σχολεία»

βροντοφώναξε η Πτολεμαΐδα

στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στην περιοχή

 

    Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, φορέων και πολιτών στο συλλαλητήριο ενάντια στα ναρκωτικά που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην Πτολεμαΐδα με απόφαση δεκάδων φορέων της πόλης και της περιοχής. Η μάστιγα των ναρκωτικών ενεργοποίησε τους πάντες.
Παρά τις προτροπές των εκπαιδευτικών αρχών και της δημοτικής αρχής προς τις μαθητικές κοινότητες να μην πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και την απόφαση του νομάρχη να μην κλείσει τα σχολεία για το συλλαλητήριο, δεκάδες σχολεία της πόλης, τόσο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της Πρωτοβάθμιας προσήλθαν μαζικά με πανό και πικέτες στη συγκέντρωση, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις ουσίες που αποχαυνώνουν τη νεολαία. Κυρίαρχο σύνθημα των μαθητών «Τα ναρκωτικά δεν είναι βιβλία για να τα μοιράζουν στα σχολεία», οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής της μεγαλειώδους πορείας και καταχειροκροτήθηκαν για τον παλμό και την αγωνιστική τους διάθεση από τους από τους 3.000 και πλέον διαδηλωτές.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών απηύθυναν κραυγή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης προς τους εμπόρους που πουλούν το θάνατο στη νεολαία και απαίτησαν εδώ και τώρα ενημέρωση στα σχολεία και τη δημιουργία Μονάδας Πρόληψης στην πόλη της Πτολεμαΐδα.
Τόσο οι εκπρόσωποι των μαθητών όσο και ο κεντρικός ομιλητής τόνισαν ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν το βιώνει μόνο η Πτολεμαΐδα αλλά ολόκληρη η χώρα μας και αξίωσαν τη δημιουργία δομών που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα για να μην πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το πρόβλημα των ναρκωτικών, αφού καταρρίφθηκαν οι μύθοι ότι τα ναρκωτικά απειλούν συγκεκριμένες μονάχα ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα απειλεί κάθε οικογένεια.
Επισήμαναν ακόμη ότι το πρόβλημα χρειάζεται καθημερινή και όχι ευκαιριακή ενασχόληση από όλους τους φορείς μέχρι να εξαλειφθεί όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και αυτό θα επιτευχθεί μονάχα μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής και όχι μεμονωμένα.

Πηγή – Εφημερίδα «Πτολεμαίος»