Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Οδικός άξονας Κοζάνης - Κρόκου

«Βελτίωση χάραξης οδικού άξονα Κοζάνης – Κρόκου (Β΄ φάση)»  
 
Υπογράφηκε η δεύτερη φάση


   Σε 6 μήνες θα παραδοθεί ολόκληρο το έργο της κατασκευής του δρόμου που ενώνει την Κοζάνη με τον Κρόκο.

Η υπογραφή της σύμβασης της δεύτερης φάσης του έργου, για το ένα χιλιόμετρο που υπολείπεται, πραγματοποιήθηκε χθες στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης μεταξύ των εμπλεκομένων.

Είναι ένα σημαντικό έργο που θα διασφαλίσει την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των δημοτών του δήμου Ελίμειας στην Κοζάνη. Ο κυκλοφοριακός φόρτος του πιο πάνω οδικού άξονα είναι αρκετά αυξημένος. Λόγω της μικρής απόστασης των οικισμών αυτών από την πόλη της Κοζάνης, αλλά και για άλλους λόγους οι οικισμοί αυτοί είναι «ζωντανοί» πληθυσμιακά. Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή μιας οδού που θα καθιστά άνετη και ασφαλή την διέλευση των οχημάτων από και προς τον Δήμο Ελίμειας.
Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν από την έναρξη της υλοποίησης της δεύτερης φάσης του έργου ο δήμαρχος Ελίμειας Αθανάσιος Ματιάκης και ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει ............

ακόμα πιο κοντά τις δύο περιοχές και τους κατοίκους τους. Όπως επισημάνθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο συγκεκριμένος οδικός άξονας παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και το έργο έρχεται να βελτιώσει καταλυτικά τις συνθήκες μετακίνησης. Συνολικά ο δρόμος Κοζάνης – Κρόκου έχει μήκος 2.300 μέτρων και με την παρούσα  εργολαβία βελτιώνεται η χάραξη σε ένα τμήμα μήκους 1.000 μέτρων περίπου.
Το πρώτο τμήμα της οδού ήταν αντικείμενο άλλης εργολαβίας η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το συνολικό πλάτος της οδού θα είναι 15 μέτρα και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 6 μέτρων η κάθε μια καθώς και κράσπεδα με πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρου εκατέρωθεν της οδού. Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες αποχέτευσης – αποστράγγισης της οδού καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος όλους του δρόμου.

Ανάδοχος εταιρεία είναι η «Δημιουργική ΑΤΕ» και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της σε 6 μήνες, που προβλέπει και το χρονοδιάγραμμα, θα παραδοθεί το έργο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 838.000 ευρώ (420.577 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 417.423 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέα»).