Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά Γρεβενών

Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά Γρεβενών

 

      Δόθηκε και πάλι σε λειτουργία το Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά Γρεβενών, μετά την ανακαίνιση της αίθουσας που έγινε από ομάδα του τμήματος Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ολλανδών παλαιοντολόγων.


       Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε, παρουσία των τοπικών αρχών και των κατοίκων της Μηλιάς, τονίστηκε από τους παλαιοντολόγους της χώρας μας και της Ολλανδίας η σπουδαιότητα των ευρημάτων και του χώρου που έχει δημιουργηθεί για το κοινό.

 

       Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα στο μουσείο φιλοξενούνται και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντα στον κόσμο, μήκους πέντε μέτρων και τριών εκατοστών και ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν πριν ένα χρόνο στην περιοχή. Επίσης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα μέσα από αναπαραστάσεις στους τοίχους να «μεταφερθεί» εκατομμύρια χρόνια πίσω, όταν στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, ζούσαν τα γιγάντια   προϊστορικά ζώα.  

 

         Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών θα είναι ανοιχτό από Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή από 10 το πρωί μέχρι και 2 το μεσημέρι και το Σαββατοκύριακο από 10 το πρωί μέχρι και 5 το απόγευμα.

Πηγή:West Channel