Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Παράταση για το κτηματολόγιο ως 31-10-2008

 

Παράταση για το κτηματολόγιο

Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας

 

Παρατείνεται για ένα μήνα, δηλαδή, έως το τέλος Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων στο κτηματολόγιο που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των γραφείων κτηματογράφησης μέχρι τις 8 το βράδυ στα κεντρικά, έως τις 5 το απόγευμα στα μικρότερα και το Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Παράλληλα, αυξάνεται το προσωπικό των γραφείων κατά 50%.

 

Όπως δήλωσε ο υπ. ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, δεν θα δοθεί νέα παράταση. Γι’ αυτό, κάλεσε τους πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις χρησιμοποιώντας και το ταχυδρομείο, αλλά και το διαδίκτυο.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για το Κτηματολόγιο, ενώ σε ερώτηση εάν πρέπει να δηλωθούν τα αυθαίρετα τόνισε ότι "στο κτηματολόγιο δηλώνεται ό,τι είναι νόμιμο. Πέρα από αυτό, την ευθύνη έχουν οι πολίτες".

 

Ο κ . Σουφλιάς ζήτησε συγγνώμη από το κοινό για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την εβδομάδα του 15/αύγουστου, ενώ παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία του προγράμματος ανακοινώνοντας ότι έως τώρα έχουν δηλωθεί 1.400.000 δικαιώματα, κι έχουν συγκεντρωθεί 54.000.000 €.