Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

Ζητούνται λύσεις εδώ και τώρα!

 

Με αίτημα την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες της περιοχής, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι ιδιαίτερα δραστήριοι Σύλλογοι των ΑμΕΑ επέλεξαν για τη συμβολική αυτή κίνηση την Εθνική Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και έτσι χθες 3 Δεκεμβρίου, η αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα στο γενικό διευθυντή Κώστα Κοκόλη, απόντος του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, στο οποίο συμπεριέλαβαν όλα τα σημαντικά αιτήματά τους προς την πολιτεία. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία θέτει επιτακτικά επί τάπητος το ζήτημα της απασχόλησης και διεκδικεί τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενώ ζήτησαν και τη δημιουργία συνθηκών για την καλύτερη προσπελασιμότητα των ΑμΕΑ σε διάφορους χώρους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας Αναστάσιος Βεράνης, ................

 «σήμερα είναι μια ημέρα περισυλλογής. Αλλά και ημέρα διαμαρτυρίας. Δεν είναι μέρα για πανηγύρια. Έχουμε κάνει πανηγύρια όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αφήσαμε Νομό για Νομό που να μην κάνουμε εκδήλωση. Έχουμε επιδώσει πολλά ψηφίσματα. Δυστυχώς όμως από τα ψηφίσματα που δώσαμε δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε το 10% των αιτημάτων μας! Το 90% είναι απραγματοποίητα. Σε προτεραιότητα λοιπόν θέτουμε θέματα όπως η απασχόληση καθώς ο σχετικός Νόμος έχει ψηφιστεί και έξι χρόνια τώρα δεν έχει λειτουργήσει. Θέλουμε επίσης δυνατότητες για αυτόνομη διαβίωση  αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους να βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες. Για να γνωρίζουν όλες οι οικογένειες όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες…».
Στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές Διαταραχές Δυτικής Μακεδονίας η «Ηλιαχτίδα», του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Κοζάνης, καθώς και άλλων δέκα σχετικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.