Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης για τα ΑΜΕΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις φορέων (Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ν.Α. Κοζάνης, Δήμοι, φορείς ΑμεΑ) για ένα γενικότερο προγραμματισμό δράσεων σε σχέση με τα ΑμεΑ και όλοι οι συμμετέχοντες ανέλαβαν τη διεκπεραίωση συγκεκριμένων θεμάτων.

Το καλοκαίρι του 2010, σε συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης, ο μοναδικός Δήμαρχος που παραβρέθηκε, επαναβεβαίωσε την δέσμευση του Δήμου Κοζάνης για το «Κέντρο στήριξης αυτιστικών ατόμων με νοητική στέρηση». Επαναβεβαίωσε δηλαδή ότι ο Δήμος Κοζάνης, προχωρά και ολοκληρώνει αυτό που συμφωνήθηκε στις συναντήσεις φορέων που προηγήθηκαν.

Αποτέλεσμα, αυτής της δέσμευσης είναι η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονείται και που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η πρόταση που θα υποβληθεί από τον Δήμο Κοζάνης στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013 για χρηματοδότηση.

Όσον αφορά τις υπάρχουσες δομές ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΕΕΚ σε κτίριο που διέθεσε ο Δήμος, ενώ αποκλειστικά με δική του χρηματοδότηση στηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ, όταν αντίστοιχες δομές υπολειτουργούν λόγω μη χρηματοδότησης.

Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των ΑΜΕΑ