Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Rathausstuermung -Krawattenschneiden / Οι γυναίκες του Συνδέσμου Ελληνογερμανικής φιλίας, κόβουν τη γραβάτα του Δημάρχου

Ο Σύνδεσμος Ελληνογερμανικής  φιλίας Ν. Κοζάνης «ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ» στα πλαίσια των ποικίλων εκδηλώσεων που καθ’  όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 4 Φεβρουαρίου 2010- Unsinniger Donnerstag - επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας.
 
Κατά την γερμανική παράδοση τη μέρα αυτή, είθισται, οι γυναίκες να επισκέπτονται το γραφείο του Δημάρχου της πόλης να του κόβουν τη γραβάτα – Rathausstuermung -Krawattenschneiden- και να παίρνουν μαζί τους για μία ημέρα το κλειδί του γραφείου του σε ένδειξη της δικής τους κυριαρχίας.
 
Το έθιμο αυτό θα αναβιώσουν οι γερμανίδες και αυστριακές – μέλη του συλλόγου- που διαμένουν στην Κοζάνη, ντυμένες με γερμανικές και αυστριακές παραδοσιακές στολές και με τη συνοδεία μουσικής.
 
Τόπος συνάντησης μπροστά από το Δημαρχείο στις 10:00 το πρωί.
Treffpunkt : vor dem Rathaus um 10:00
Είσοδος-«εισβολή»- στο γραφείο Δημάρχου στις 11:00 το πρωί.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 που θα <<επισκεφθούν>> το γραφείο Δημάρχου θα περιφέρονται <<απειλητικά>> με ψαλίδια στο χέρι στον κεντρικό πεζόδρομο κόβοντας γραβάτες.