Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Στη Νομαρχία οι εκτάσεις της ΜΑΒΕ

Στην κυριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης οι εκτάσεις της ΜΑΒΕ

 

     Στην κυριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης πρόκειται να περιέλθουν εντός των επόμενων μηνών οι εκτάσεις των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος, με συμβολικό τίμημα αξίας ενός μόλις ευρώ και αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς. Στην απόφαση αυτή, που ελήφθη με ομοφωνία όλων των πλευρών, κατέληξε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης. 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, «οι εκτάσεις της πρώην ΜΑΒΕ είναι κατάλληλες για την εκπλήρωση του σκοπού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την άσκηση της αναπτυξιακής μας πολιτικής, αλλά και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», εννοώντας, μεταξύ άλλων, την περιβαλλοντική αποκατάσταση τις εν λόγω περιοχής που έχει υποστεί σημαντική μόλυνση από της επί πολλά έτη δραστηριότητες της ΜΑΒΕ, αλλά και, ασφαλώς, τη μελλοντική αξιοποίησή της.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ιορδάνης Ανδρεάδης σημείωσε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης να προχωρήσει με πολύ προσεκτικά βήματα στην όλη υπόθεση, θυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ...........

αρνητική στη μεταβίβαση της εν λόγω έκτασης. Θετικά, πάντως, ψήφισαν τόσο οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, όσο και οι Γιάννης Αποστολίδης και Γιάννης Μητσιάκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο ιστορικό των ΜΑΒΕ.