Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Συνάντηση των προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων στην Αθήνα

H  πρώτη ιστορική συνάντηση των προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  15 Απριλίου 2011 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.   στην Αθήνα.

Στην συνάντηση οι παριστάμενοι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, αντάλλαξαν  εμπειρίες  από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του «Καλλικράτη» και  συζήτησαν γύρω από θέματα που δεν αποσαφηνίζονται στον νόμο 3852/2010 (άρθρα 83 & 84) και αφορούν στις αρμοδιότητες των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των αντιστοίχων συμβουλίων. Στην εν λόγω συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης, κ. Ζήσης Πεσλής.

Έπειτα από την κοινή διαπίστωση των παρισταμένων, ότι τα περισσότερα προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους, απορρέουν από ασαφή άρθρα του νόμου, συμφώνησαν ομόφωνα ότι χρειάζονται διευκρινήσεις και πιθανότατα τροποποιήσεις στα συγκεκριμένα άρθρα. Με ομόφωνη απόφαση, συστήθηκε  για αυτό  τον σκοπό,  μια προσωρινή τριμελής επιτροπή,  προκειμένου να οργανώσει περαιτέρω  το σύνολο των προέδρων και να επιδιώξει άμεση επαφή με τον Υφ. Εσωτερικών κ. Ντόλιο.

Στην άτυπη αυτή επιτροπή μετέχουν οι κ. Γ. Θεοφανόπουλος (Αίγιο) Δ. Σκαβάρας (Αγρίνιο) και Η. Τσαρούχας (Αμαλιάδα) ως πρόεδροι κοντινών πόλεων, για την δυνατότητα αμεσότερης συνεργασίας.

 Τόσο η επιτροπή, όσο και οι υπόλοιποι πρόεδροι, θα διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους, κάνοντας συναντήσεις με πρόεδρους  γειτονικών δημοτικών αλλά και τοπικών κοινοτήτων, στοχεύοντας  στην πλήρη ενημέρωση του συνόλου των προέδρων της επικράτειας.