Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Τελεσίγραφο στους «αιώνιους» φοιτητές

Τελεσίγραφο από τα πανεπιστήμια στους «αιώνιους» φοιτητές

Ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου

      Ιδιαιτέρως «θερμή» διαφαίνεται και η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς οι πρώτες  παρενέργειες από την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Σε πρώτη φάση, πολλές αντιδράσεις εγείρει η εφαρμογή σε διάφορα τμήματα της διάταξης με την οποία μπαίνει «φρένο» στο καθεστώς των «αιώνιων» φοιτητών.

Όπως σημειώνει την Τετάρτη η εφημερίδα Έθνος, πολλά τμήμα ενημέρωσαν ήδη με προσωπικές επιστολές φοιτητές και σπουδαστές που έχουν ξεπεράσει το όριο σπουδών και τους ζητούν να δηλώσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν ή όχι τις σπουδές τους.

Όσοι δεν απαντούν, διαγράφονται από τα μητρώα των τμημάτων, ενώ όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν, προβλέπεται από το νέο νόμο ότι θα έχουν στη διάθεσή τους άλλα πέντε ακαδημαϊκά έτη.

Τέτοιες επιστολές έχουν σταλεί ήδη από το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το ΤΕΙ Λάρισας (οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης) και από ένα τμήμα του ΑΠΘ. Σε ανάλογες κινήσεις προσανατολίζονται δεκάδες ακόμη τμήματα.

Η εκκαθάριση αυτή υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200-250.000 «αιώνιους» φοιτητές, αφού περίπου τόσοι υπολογίζονται ότι είναι εκείνοι που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο σπουδών τους.