Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα του Δήμου Κοζάνης


Ξεκίνησαν το Σάββατο , με τη φωταγώγηση της Κοζάνης, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, παρουσία πλήθους κόσμου και ιδιαίτερα μικρών παιδιών. Μουσική, Άγιος Βασίλης και ξωτικά δημιούργησαν ένα όμορφο σκηνικό, που θα συνεχιστεί σε όλη την εορταστική περίοδο.

Τη φωταγώγηση της πόλης έκανε ο Δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

Ξεκινάμε σήμερα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, ίσως την πιο όμορφη περίοδο του έτους. Φέτος επιλέξαμε να αναμορφώσουμε το πρόγραμμα και να συμπληρώσουμε τις όμορφες εκδηλώσεις που γίνονταν τόσα χρόνια, με πολλές νέες εκδηλώσεις, που να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, μα να έχουν επίκεντρό τους τα παιδιά, που είναι και οι πρωταγωνιστές των ημερών. Στόχος μας ήταν να διαμορφωθεί φέτος ένα ενιαίο πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης, πλούσιο και με ποικιλία δράσεων, στο οποίο να συμμετέχουν πολλές δομές του δήμου, προσδίδοντας η καθεμιά τη δική της αξία και παίζοντας ξεχωριστό ρόλο στο συνολικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων.

Θέλουμε να αναδείξουμε ως τόπο εκδηλώσεων το κέντρο της πόλης σε πρώτη φάση, να στηρίξουμε τον εμπορικό μας ιστό, με σκοπό να εξαπλωθούν στη συνέχεια οι εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Αυτό απαιτεί χρόνο και χρήματα σε μια εποχή, που όχι απλά δεν περισσεύουν, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Ο φετινός προγραμματισμός του εορτασμού των Χριστουγέννων είναι η αρχή και θα δείτε το σχεδιασμό μας να ξεδιπλώνεται μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μια εύκολη προσπάθεια, ειδικά φέτος, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της πλατείας μας και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνος του ο Δήμος.

Στην διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων έχουμε τη συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, του Σωματείου Αρτοποιών, του Σωματείου Ζαχαροπλαστών, τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, το δημοτικό ωδείο και τα ιδιωτικά ωδεία, τα ιδιωτικά κέντρα απασχόλησης παιδιών, συλλόγους και φορείς της περιοχής, αλλά και τη συμβολή καλλιτεχνών και πολλών ανθρώπων του τόπου μας μεμονωμένα. Όλοι όσοι σας ανέφερα, ανιδιοτελώς και με μεγάλη προθυμία, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρω, ειδικά για το στολισμό, πως ξεκινήσαμε ουσιαστικά από το μηδέν και τα περισσότερα από αυτά που βλέπετε, τα πήραμε φέτος. Όλα όσα προγραμματίζουμε δεν θα ήταν δυνατό να συμβούν χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας. Ο Δήμος Κοζάνης από τον προϋπολογισμό του, και συνεπώς από τα λεφτά των δημοτών, δεν θα ξοδέψει για τα φετινά Χριστούγεννα ούτε ένα ευρώ!

Τέλος, να σημειώσω πως όλα όσα σας είπα, δεν θα έχουν κάποιο νόημα, αν δεν τα αγκαλιάσουμε όλοι μας. Οι εκδηλώσεις δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός σχεδίου για να κάνουμε τα Χριστούγεννα στην Κοζάνη σημείο αναφοράς για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Για να γίνει αυτό όμως δεν χρειάζεται απλά η παρουσία του κόσμου, αλλά και η συμμετοχή του. Χρειαζόμαστε εσάς! Την βοήθεια και τη συμμετοχή σας! Τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι για όλους μας και όλοι μαζί πρέπει να τις συνδιαμορφώσουμε και να τις χαρούμε.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό: τον ΟΑΠΝ, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., την Βιβλιοθήκη, την Κοινωφελή επιχείρηση και τους Παιδικούς Σταθμούς, το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και τους εργαζόμενους στο Δήμο.