Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης σε Δημαρχείο και «Πανδώρα»

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο Δημαρχείο Κοζάνης, καθώς και στο χώρο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΖΑΝΔΕΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε., Θωμά Ζανδέ, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου. 

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και επισκευές, λόγω φθορών από  την χρήση. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που προβλέπονται για το χώρο του Δημαρχείου είναι χρωματισμοί όλων των διαδρόμων και των οροφών, με επισκευές σε σημεία όπου είναι απαραίτητο.  Στο ισόγειο του κτηρίου (Γραφείο Προμηθειών) διανοίγεται  παράθυρο προκειμένου το κοινό  να εξυπηρετείται από αυτό και να μην εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου, ενώ παράλληλα ανακαινίζονται και τα υφιστάμενα WC του ισογείου. 
Επιπλέον, στη βόρεια κεντρική είσοδο, αμέσως μετά τον ανεμοφράκτη, καθαιρούνται τα υφιστάμενα μάρμαρα  της εσωτερικής σκάλας και αντικαθίστανται με νέα με την προσθήκη αντιολισθηρού ελαστικού  παρεμβλήματος.  
Επίσης, στο κτήριο της «Πανδώρας», μεταξύ άλλων,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί αποξήλωση όλων των εσωτερικών θυρών και του δαπέδου των WC προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες υδραυλικές  εγκαταστάσεις.  Επιπλέον, θα κατασκευαστούν  νέα WC και προσβάσιμα WC για άτομα με αναπηρία. Οι υφιστάμενες θύρες θα αντικατασταθούν από νέες. 
Ακόμη, δημιουργούνται δύο νέες αίθουσες  κατόπιν αιτήματος των  υπεύθυνων λειτουργίας του χώρου, για να εξυπηρετήσει ανάγκες διδασκαλίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και χρωματισμοί όλων των χώρων. 
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 97.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με τη συμβατική  δαπάνη να είναι 78.288,73 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). 
Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.