Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Υπογραφή εντάξεων έργων του Δήμου Κοζάνης στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

Προς ενημέρωση συντακτών

 

Κοζάνη, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

  Υπογραφή εντάξεων έργων του Δήμου Κοζάνης στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Την ένταξη τριών έργων του Δήμου Κοζάνης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.

Πρόκειται για
 
  • την Προέγκριση Τροποποίησης Σύμβασης (2ου ΑΠΕ) του 1ου υποέργου

    «Κτήριο Βιβλιοθήκης και Εκθεσιακού χώρου Βιβλιοθήκης» προϋπολογισμού         7.340.000 ευρώ.

  • την Προέγκριση Δημοπράτησης του 1ου υποέργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης», προϋπολογισμού 2.903.00 ευρώ.
  • το Κέντρο ΕΚΑΒ Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.436.000 ευρώ
 

«Ένα ακόμη βήμα γίνεται σήμερα στην ολοκλήρωση των υποδομών και ένα μικρό βήμα που κάθε έργο συμβάλλει στο να μειώσουμε την ανεργία που μαστίζει την περιοχή», σημείωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης και προσέθεσε « πέρα από τη συμβολή της Περιφέρειας για τη ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, υπάρχουν και τα έργα που χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα αυξάνοντας τις επενδύσεις στην περιοχή. Τρέχουμε επίσης για να υλοποιήσουμε όλους τους άξονες και τα έργα που προχωρήσαμε από πλευράς Δήμου Κοζάνης, όπως προνοιακές υποδομές, δομές ΑμεΑ, ΕΚΑΒ, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθώς και σημαντικές αναπλάσεις στον αστικό ιστό ης πόλης, καθώς και στις Δημοτικές Κοινότητες».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε την συνεργασία με τον δήμαρχο Κοζάνης και τη Δημοτική Αρχή, που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση σημαντικών δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών. «Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσα από το ΕΣΠΑ, έχουμε διαθέσει μέχρι στιγμής 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύντομα πρόκειται να εντάξουμε και νέα έργα που παρουσιάζουν ωριμότητα από την πλευρά του Δήμου».

 

«Καινούρια έργα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης αλλά και η πορεία αυτών που κατασκευάζονται εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης  και συμπλήρωσε «μέσα από την συνεργασία και την κοινή δράση πετυχαίνουμε μόνο θετικά αποτελέσματα».

 

Η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Σόκουτη και Γιώργου Σβώλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Καραπάτσιου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών

 
Δείτε το βίντεο