Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη διαμόρφωσης του Ανατολικού Τμήματος Πάρκου Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για το έργο «Διαμόρφωση Ανατολικού Τμήματος Πάρκου Αγίου Δημητρίου Κοζάνης», από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τη Μαρίνα Δέδε ως εκπρόσωπο της αναδόχου Ένωσης Εταιριών – Μελετητών, τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022.

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανασχεδιασμός του ανατολικού τμήματος του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ 133 (ΠΑΡΚΟ-Κ.Χ Πράσινο) με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου που θα βασίζεται στις αρχές της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης και την υλοποίηση του πεζόδρομου, η δημιουργία του οποίου εγκρίθηκε με την απόφαση 135/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός χώρου  φιλικού  και ασφαλούς  προς το περιβάλλον, τους κατοίκους, τη νεολαία και τα παιδιά, στο ανατολικό του τμήμα, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τον υπόλοιπο διαμορφωμένο χώρο του πάρκου.

Η υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου καθιστά επιτακτική την ανάγκη  επανασχεδιασμού του χώρου, με σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, έτσι ώστε να δοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες του πάρκου ένας λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένος ελεύθερος δημόσιος χώρος κίνησης, συνάθροισης, παιχνιδιού και αναψυχής.

Η συμβατική δαπάνη για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται σε 92.690 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ ο συνολικός καθαρός χρόνος εκπόνησης και παράδοσης της μελέτης ανέρχεται σε πέντε (5) μήνες από την υπογραφή της.

Ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων - πλατειών στην πόλη της Κοζάνης, έχει προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων για την εκπόνηση μελετών ανάπλασης της πλατείας του Ο.Τ. 597, του ΟΤ139Δ (Λόγιο Πάρκο) και της Πλατείας 25ης Μαρτίου (Αλώνια).   

Επιπλέον, έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες για τις αναπλάσεις:

  • Της Πλατείας Ελευθερίας
  • Της Πλατείας Μικρασιατών
  • Της Πλατείας Νικόλαου Γιολδάση