Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ζητούνται αιμοπετάλια για 2 τρίχρονα παιδιά

ΕΠΕΙΓΟΝ ! Ζητούνται αιμοπετάλια για 2 τρίχρονα παιδιά

 

     Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα αγόρι τριών ετών από την Πτολεμαΐδα που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται αιμοπετάλια. Όσοι θα επιθυμούσαν να προσφέρουν αιμοπετάλια και να βοηθήσουν τον τρίχρονο Νικόλα μπορούν, είτε να επικοινωνούν με το τμήμα αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας  είτε, να προσέρχονται εκεί από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά το μεσημέρι.

 

     Επίσης, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται και ένα κοριτσάκι τριών ετών από την Καστοριά, που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται αιμοπετάλια.

 Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αιμοπετάλια και να βοηθήσουν την τρίχρονη Παναγιώτα, μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310/846291. Αρκεί να αναφέρετε για ποιον επιθυμείτε να προσφέρετε αιμοπετάλια.

....................................................................

Ένα κοριτσάκι από την Καστοριά, ηλικίας 3 ετών περίπου,  βρίσκεται κατεπειγόντως από  7/6/2007 στο Ιπποκράτειο - παιδιατρική κλινική και νοσηλεύεται από ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

 Έχει ομάδα αίματος Α (RH +) και έχει ανάγκη αιμοπεταλίων.

Όποιος διαθέτει ομάδα αίματος Α (+) και επιθυμεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό  με την αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και να δηλώσει ότι επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια για την Παναγιώτα Μπατσέλα.

Το τηλέφωνο της αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου είναι : 2310. 846291 και είναι ενήμερο για την περίπτωση. Αρκεί να αναφέρετε για ποιον επιθυμείτε να προσφέρετε αιμοπετάλια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών βρίσκεται σε σχετικά αρχικό στάδιο και ελπίζουν ότι  η κατάσταση αυτή μπορεί να ξεπεραστεί.

Απαιτείται η δημιουργία μιας ομάδας 10 έως 12 ατόμων εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίξουν για διάστημα κάποιων μηνών την θεραπεία της μικρής Παναγιώτας, η οποία προϋποθέτει μετάγγιση αιμοπεταλίων κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σ' αυτή την περίπτωση συνήθως απαιτείται να δώσετε δείγμα αίματος για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις και στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει συμβατότητα με τον δέκτη (Παναγιώτα Μπατσέλα) καλείστε ή συνεννοείστε για την ημερομηνία και ώρα της αιμοπεταλιοαφαίρεσης.

 Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του δέκτη.

Στην περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τους γονείς της μικρής Παναγιώτας, μπορείτε να καλέσετε στο κινητό: 6942.403412 (Θωμάς  Μπατσέλας) για οποιαδήποτε συνεννόηση.

 

Με θερμές ευχαριστίες εκ μέρους των γονέων της μικρής Παναγιώτας.

 

Με εκτίμηση

 

Νίκος Κλήμης

 

Ευχόμαστε να πάνε όλα και όποιος μπορεί ας βοηθήσει.