Επιστροφή

“Δεν πληρώνω δεν πληρώνω”: Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 19:00 & για 24 ώρες

«MEZZO»

Επειδή το θέατρο, είναι στη ζωή μας
 
Αυτή τη φορά, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, 
από τις 19:00 & για 24 ώρες
“Δεν πληρώνω δεν πληρώνω”.


Με κωμωδία, συνεχίζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τις «MEZZO» παραστάσεις του.
Διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του στο you tube, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τις 19:00 και για 24 ώρες, όπως πάντα δωρεάν.

https://www.youtube.com/channel/UCrimZTl905V2M1VXonXBinw/featured

Μέσα από το πολύτιμο αρχείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, θα επιστρέψουμε στο 2008, για μια σπουδαία παράσταση, με έναν εξαιρετικό θίασο. 

«Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο

Μετά την κατάργηση της λογοκρισίας στην Ιταλία το 1962 και την άνοδο της κεντροαριστεράς, ο Φο απομακρύνεται από το αστικό θέατρο και αρχίζει να ασχολείται με πολιτικά θέματα, γράφοντας έργα στενά δεμένα με την επικαιρότητα. Καταιγιστικές κωμωδίες, με έξυπνη πλοκή που στηρίζεται στη φάρσα και με λαϊκούς χαρακτήρες της διπλανής πόρτας. Ακολουθώντας αυτό το δρόμο, το 1974 γράφει το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!». Σε ένα σούπερ μάρκετ του Μιλάνου οι πελάτες εξεγείρονται όταν διαπιστώνουν νέα άνοδο των τιμών. Με το σύνθημα «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» ζητούν να ψωνίσουν με τις παλιές τιμές, αλλά τελικά ο καθένας, μέσα στην αναμπουμπούλα, παίρνει από τα ράφια ό,τι μπορεί. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η ηρωίδα του έργου, Ρόζα, επιστρέφει στο σπίτι και προσπαθεί να κρύψει τα «ψώνια της» από το νομοταγή σύζυγό της.     


Διασκευή: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Βαμβακάρη
Παίζουν:
Πάνος Σκουρολιάκος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, 
Νίκος Ορφανός, Περικλής Αλμπάνης, Αγγελική Δαλιάνη, Δημήτρης Λιακόπουλος