Επιστροφή

«Εκείνος κι εκείνος» στο Βελβενδό, Σάββατο 9 Ιουλίου, στο Θέατρο Αθλητικού Κέντρου, 9.15 μ.μ.

 Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ παρουσιάζει το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι εκείνος» τοΣάββατο 9 Ιουλίου στο Βελβενδό, στο Θέατρο Αθλητικού Κέντρου, στις9.15 μ.μ.

Οι παραστάσεις από επιλογή ξεκίνησαν από το «Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου» στην Αθήνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες όλων των προηγούμενων ετών, κατά τον Ιούνιο, δεν επέτρεπαν την πραγματοποίησή τους.

Ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά.

Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.

Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος, ενώ τους υπόλοιπους ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Ηλιάνα Μπάλλα.

 

Η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.

 

Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Βοηθός σκηνοθέτη – επιμέλεια κίνησης η Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου.

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιώροφο και στο τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1.