Επιστροφή

«ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλαβομίρ Μρόζεκ, στο Θεατροδρόμιο

Πέμπτη 7/4 – Κυριακή 10/4 στο

«Θεατροδρόμιο», 9 μ.μ.

Οι παραστάσεις του έργου του Σλαβομίρ Μρόζεκ «Οι εμιγκρέδες» συνεχίζονται. Μετά τον Ιονέσκο, τον Μπέκετ και του έλληνα Σ. Σερέφα, ο μεγάλος Πολωνός συγγραφέας, που γιορτάζει φέτος τα 80α του γενέθλια, τιμώμενος στην πατρίδα του και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι μετανάστες είναι το θέμα του έργου. Δύο αλλοδαποί συγκατοικούν σε ένα υπόγειο. Ο ένας διανοούμενος, πολιτικός εξόριστος και ο άλλος εργάτης, οικονομικός μετανάστης. Θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε χώρα. Θα μπορούσαν να κατάγονται από οπουδήποτε. Η μέρα που διαδραματίζεται το έργο είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Για τους ντόπιους ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής. Γι’ αυτούς απλώς άλλη μια μέρα σε ξένο τόπο. Μόνη διέξοδος τα όνειρα. Όσο αντέξουν κι αυτά.

Τους ρόλους των δύο εμιγκρέδων ερμηνεύουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Βασίλης Πουλάκος, ο οποίος έχει κάνει και την μετάφραση. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Βαρδάκα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σοφίας Παντουβάκη, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Ορφανού και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Στη συνέχεια η παράσταση θα φιλοξενηθεί στη Βέροια, στη Λάρισα και στην Αθήνα.    Τιμή εισιτηρίων

Εισιτήριο: 15 €

Φοιτητικό - μαθητικό: 12 €

Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ»: 10 €.

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης,

από 9 π.μ. – 2 μ.μ.

 

Πληροφορίες στο τηλ.: 24610-24062