Επιστροφή

«Όπου ο νεκρός και να κρυφτεί… ο Καλλικράτης θα τον βρει» από Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου – Σάββατο 5 Μαρτίου, στην Αίθουσα «Φίλιππος», 9 μ.μ.


Ένα έργο που αν και δεν είναι γραμμένο στο τοπικό γλωσσικό ιδίωμα της Κοζάνης, ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα των ημερών της Κοζανίτικης αποκριάς, αλλά και στο γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ των Κοζανιτών που με το δικό τους μοναδικό τρόπο καταφέρνουν πάντοτε να σατιρίζουν τους πάντες και τα πάντα, ξεκινώντας πρώτα απ΄ όλα απ΄ τον ίδιο τους τον εαυτό και τις καταστάσεις που ζουν καθημερινά.

Η ιστορία του έργου αναφέρεται στη διαδρομή μιας τυπικής νεοελληνικής οικογένειας που στις σημερινές συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης βλέπει όλα όσα θεωρούσε ως δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα στη ζωή της να ανατρέπονται, μέσα από καταστάσεις που μπορεί να προκαλούν το γέλιο στους θεατές αλλά είναι σίγουρο πως θα τους κάνουν να αισθανθούν πως πολλά απ΄ αυτά τους αφορούν.

Πυρήνας του έργου και καταλύτης όλων των εξελίξεων, ο πατέρας Επαμεινώνδας, ένας άνθρωπος που καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σ΄ αυτά που ήξερε και έζησε τόσα χρόνια και σ΄ αυτά που ήρθαν απρόσμενα για τον ίδιο.

Γύρω του, τα μέλη της οικογένειας που προσπαθούν με τη σειρά τους να βρουν τις δικές τους ισορροπίες και να επιβιώσουν σ΄ ένα σκηνικό που και γι΄ αυτούς είναι πρωτόγνωρο.   

Ένα έργο που ανήκει μεν  στην κατηγορία της «μαύρης κωμωδίας», αλλά υπόσχεται πολύ γέλιο στους θεατές του. 
 

Συντελεστές
Συγγραφέας: Μιχάλης Πιτένης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοντορίκος
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννα Στεφανοπούλου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Σιαλβέρα

Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας

Παίζουν (κατά αλφαβητική σειρά): Νούλα Αλευρά-Μακρόγλου, Ειρήνη Αποστολίδου, Κώστας Ιωαννίδης, Βαγγελιώ Καρανάνου, Κώστας Καρανάτσιος, Βίκτωρας Κοκκαλιάρης, Γιώργος Κοντορίκος και Τάκης Συνδουκάς.

 Τιμή εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 €

Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: 8 €

 

Ισχύουν εισιτήρια εργατικής εστίας και εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στην «Αίθουσα Τέχνης» στον ημιώροφο και στο τηλ. 24610 – 24062, εσωτ. 1.

Εισιτήρια προπωλούνται:   12 – 2 μ.μ. και  7 – 9 μ.μ. στην Αίθουσα «Φίλιππος»