Επιστροφή

Αντιστροφή κυκλοφορίας

Αντιστροφή  κυκλοφορίας στις οδούς

Ξ. Τριανταφυλλίδη και  Νικομηδείας

      Ο Δήμος Κοζάνης στην προσπάθεια για διευθέτηση  της κυκλοφορίας  λόγω της εκτέλεσης έργων υποδομής και ανάπλασης, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ( Τράντα, 11ης Οκτωβρίου),  ενημερώνει τους οδηγούς για τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν  από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2007, οι οποίες  και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα:

  •       Η οδός Τράντα θα παραμείνει κλειστή από την οδό Τακιατζήδων μέχρι τα κεντρικά φανάρια. Το υπόλοιπο κομμάτι της οδού Τράντα θα λειτουργεί κανονικά μέσω της οδού Τακιατζήδων. Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα αντιστραφεί η κίνηση των αυτοκινήτων στην  οδό  Τριανταφυλλίδη.
  •  Η κίνηση από την  Πλατεία Συντάγματος, προς  κέντρο και νοσοκομείο  θα διεξάγεται από τη  οδό Μητροπολίτου Φωτίου – Ξ. Τριανταφυλλίδη - κεντρικά φανάρια- Π.Μελά, κατά τις ώρες 7.30 έως 21.00.

      Όλες τις υπόλοιπες ώρες η οδός Ξ. Τριανταφυλλίδη θα παραμένει κλειστή για λόγους ασφάλειας.

  •       Η οδός 11ης Οκτωβρίου, από κόμβο Λάρισας μέχρι την διασταύρωση της οδού  Γκέρτσου, θα παραμείνει κλειστή. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διεξάγεται ως εξής:

      Οι οδηγοί που κινούνται ανατολικά  (έξοδος πόλης, Θεσ/νικη-Λάρισα) θα ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια:

α) Από τις οδούς Γκέρτσου- Σμύρνης - Νικομηδείας- Σουμελά- Φιλίππου. 

β) Από τις οδούς 11ης Οκτωβρίου-Προύσης-Νικομηδείας-Σουμελά-Φιλίππου.

      Η κίνηση στην οδό Νικομηδείας αντιστρέφεται προς Πλατεία Μπρίστολ.

Οι οδηγοί που εισέρχονται στην πόλη από Θεσ/νικη –Λάρισα και θέλουν να κινηθούν δυτικά (κέντρο ή έξοδο πόλης προς Καστοριά) ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια:

α)Από τις οδούς Πτωχοκομείου-Φιλίππου-Μ. Αλεξάνδρου-Π. Μελά.

β)Από τις οδούς Πτωχοκομείου-Φιλίππου-Σαλαμίνος-Θερμοπυλών - Αριστοτέλους-Γκέρτσου-έξοδος προς Καστοριά.

      Η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών άνω των 5 τόνων και των Λεωφορείων θα διεξάγεται από τον νότιο περιφερειακό δρόμο δια των οδών Μακρυγιάννη – Κολοκοτρώνη- Ιωνίας- Γαλιλαίου- Εθνική οδός προς Λάρισα.

      Παρακαλούνται οι οδηγοί που κυκλοφορούν στους παραπάνω δρόμους να έχουν αυξημένη την προσοχή τους στις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυρίως ατυχημάτων.