Επιστροφή

Απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης στην ανακοίνωση της Άννας Νανοπούλου για την στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ

Η κ. Νανοπούλου συνεχίζει τη γνωστή της προσπάθεια να δυσφημεί τον Δήμο Κοζάνης και το έργο του, χρησιμοποιώντας ψεύδη και ανακρίβειες, για τις οποίες έχει ήδη λάβει τις απαντήσεις της, κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά πάγια μάλιστα τακτική της, υποτιμώντας την μνήμη των συμπολιτών μας, χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα. Πριν δύο μήνες, κατά την συζήτηση για την στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, ψήφιζε για την χωροθέτησή του στην Κοζάνη, σήμερα την δομή στήριξης των ΑμεΑ την στέλνει στη Λυγερή.

Όσον αφορά την ουσία, την οποία φροντίζει να αποκρύπτει συστηματικά, και για ενημέρωση των δημοτών σημειώνεται, όπως τονίστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι:

 
  • Για την αγορά του οικοπέδου εκκρεμεί ερώτημα στην Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης του ΕΣΠΑ για την επιλεξιμότητα της δαπάνης.
  • Το ποσό των 360.000 ευρώ αποτελεί την οροφή που μπορεί να χρηματοδοτήσει το ΕΣΠΑ για απόκτηση γης για το συγκεκριμένο έργο.

·         Ο ορκωτός εκτιμητής θα προσδιορίσει το ακριβές τίμημα της αγοράς, εφόσον η δαπάνη κριθεί επιλέξιμη.

Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση του έργου είναι απόλυτα εξασφαλισμένη, δεδομένου ότι από τις 15.10.2012 με το 68702 έγγραφο, ο Δήμαρχος προς την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας τόνιζε «δεσμευόμαστε ότι θα εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ιδιοκτησία του οικοπέδου, πριν την δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να υλοποιηθεί η προτεινόμενη δράση».

Αυτό που αναδεικνύεται για άλλη μία φορά, είναι η εμπάθειά της κ, Νανοπούλου, για ότι προγραμματίζεται να γίνει στην ΖΕΠ, και η αντίδρασή της στο αναπτυξιακό έργο του δήμου. Και βέβαια η μοναξιά των απόψεων της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

 
 
 
Ο Δήμαρχος Κοζάνης
 
Λάζαρος Μαλούτας