Επιστροφή

Αρχίζουν από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 οι εγγραφές στο Εικαστικό & Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης που λειτουργούν από τη ΔΕΠΑΚ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


Αρχίζουν από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 οι εγγραφές στο Εικαστικό & Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης που λειτουργούν από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Κοζάνης στην οδό Σμύρνης & Κων/πόλεως.

Στο Εικαστικό Εργαστήρι θα λειτουργήσουν και φέτος παιδικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων (ζωγραφικής, χαρακτικής & Ιστορίας της Τέχνης) ενώ στο Φωτογραφικό θα λειτουργήσουν τμήματα αναλογικής & ψηφιακής φωτογραφίας.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00 - 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των εργαστηρίων, στο τηλ. 24610 24467.ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Κοζάνης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 ως μέλος του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2006 η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού καλύπτει εξολοκλήρου το κόστος λειτουργίας του (υλικοτεχνική υποδομή, λειτουργικές δαπάνες, διοικητική υποστήριξη). Σκοπός του εργαστηρίου είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία που λείπει, τόσο από το σχολείο όσο και από την καθημερινή μας ζωή. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα διαφόρων κατευθύνσεων και επιπέδων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, με απώτερο σκοπό την απεικόνιση του ωραίου ως έκφραση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Στις ευρύτερες δραστηριότητες του εικαστικού εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκθέσεων, διαλέξεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών με διάφορους φορείς ή δομές τις πόλης.
Τα μαθήματα αρχίζουν από την 1η Οκτωβρίου και τελειώνουν 31 Μαΐου. (διάρκεια εικαστικής χρονιάς 8 μήνες). Το Εικαστικό Εργαστήρι περιλαμβάνει τμήματα χαρακτικής, ζωγραφικής και ιστορίας της τέχνης. Τα τμήματα χωρίζονται σε κύκλους σπουδών ανάλογα με την ηλικία και μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου χορηγείται στους μαθητές βεβαίωση παρακολούθησης. Οι εργασίες των μαθητών παραμένουν στο εργαστήρι μέχρι τη λήξη της εικαστικής χρονιάς και επιστρέφονται μετά την ετήσια παρουσίαση-έκθεση.«ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης «Φωτοδίοδος» ιδρύθηκε το 2003 .
Σκοπός του Εργαστηρίου Φωτογραφίας είναι η διάδοση και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη αλλά και η διασύνδεσή του με άλλους φορείς. Το εργαστήρι προσφέρει δημιουργική διέξοδο μέσα από ένα πρόγραμμα ενεργητικής εκπαίδευσης από το οποίο οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν βασικές γνώσεις σχετικά με την αναλογική (φιλμ) και την ψηφιακή φωτογραφία. Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες και περιέχει τεχνικές και μεθόδους λήψης, εκτύπωσης και παρουσίασης φωτογραφιών. Είναι το μοναδικό Φωτογραφικό Εργαστήρι που λειτουργεί από φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και ιστορία της τέχνης της φωτογραφίας, επαφή με την αναλογική ασπρόμαυρη φωτογραφία, μεθόδους και τεχνικές λήψης, εμφάνισης και εκτύπωσης της φωτογραφίας και τέλος εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία, επεξεργασία και εκμάθηση του προγράμματος Photoshop.
Τα μαθήματα ξεκινούν από 1 Οκτωβρίου και τελειώνουν στις 31 Μαΐου οπότε γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου των εκπαιδευόμενων και απονέμεται Βεβαίωση παρακολούθησης .
Λέσχη φωτογραφίας “Φωτοδίοδος”
Οι απόφοιτοι του Τμήματος φωτογραφίας έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο, μια Λέσχη φωτογραφίας τη “Φωτοδίοδο”.
Στη Λέσχη μπορούν να συμμετέχουν και όσοι εκπαιδευόμενοι από το Τμήμα φωτογραφίας ενδιαφέρονται.
Η Λέσχη πραγματοποιεί, στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή, συναντήσεις, όπου μέσα από αυτές τα μέλη της ξεδιαλύνουν τυχόν απορίες, ενημερώνονται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζουν τις δράσεις τους.
Κινηματογραφικές προβολές
Το Φωτογραφικό Εργαστήρι με στόχο την πληρέστερη εκπαίδευση των μαθητών, πραγματοποιεί κάθε Πέμπτη βράδυ στο χώρο του εργαστηρίου κινηματογραφικές προβολές από επιλεγμένες ταινίες. Η παρακολούθηση των ταινιών αυτών δεν είναι υποχρεωτική, καταφέρνει όμως με έναν ευχάριστο τρόπο να εκπαιδεύσει τη ματιά των μαθητών και να δημιουργήσει ένα στέρεο υπόβαθρο για τις μελλοντικές τους δημιουργίες.
Διαδικτυακός τόπος www.photodiodos.gr
Δ/νση : Σμύρνης & Κωνσταντινουπόλεως
Τηλέφωνο γραμματείας: 24610 24467