Επιστροφή

Άρθρο του Λάζαρου Μαλούτα στο αφιέρωμα του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Δίκαιη Μετάβαση: «Η ευκαιρία είναι μπροστά μας!»

«Η ευκαιρία είναι μπροστά μας!» είναι ο τίτλος του άρθρου του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, στο αφιέρωμα του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τον «Ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό ως πυλώνες της «Δίκαιης Μετάβασης» των λιγνιτικών περιοχών».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του άρθρου του ο κ. Μαλούτας «Χωρίς αμφιβολία, η Δυτική Μακεδονία, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στον ενεργειακό της άξονα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της νεότερης ιστορίας της. Θα πρέπει να αφήσει πίσω της την “ευδαιμονία” του λιγνίτη και να διαμορφώσει ένα νέο, πολυδιάστατο και βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την πορεία της στο μέλλον. Η Ευρωπαϊκή εμπειρία από τέτοιου είδους κοινωνικοοικονομικές μεταβολές (στους τομείς του άνθρακα, της κλωστοϋφαντουργίας κ.ά.) έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στη σελίδα 47 του αφιερώματος:

https://todiktio.eu/afieroma-diktyoy-energeiakos-kai-psifiakos-metaschimatismos-os-pylones-tis-quot-dikaiis-metavasis-quot-ton-lignitikon-periochon/