Επιστροφή

Βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Τέσσερα διαδικτυακά, βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης, με γενικό θέμα «Συντροφικές Σχέσεις και Ισότητα ανάμεσα στα Φύλα», πραγματοποίησαν στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από πρόσκληση της Δομής Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΔΟ.ΨΥ.Σ.Υ.) Κοζάνης, της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (Μ.Υ.Φ.Ε.Ο.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, παρακολούθησαν 40 φοιτήτριες/τες που ζούν στην Κοζάνη, καλύπτοντας αντίστοιχα τις θεματικές «Σιγά τώρα, αυτό δεν είναι σεξιστικό…ή μήπως είναι; Μια συζήτηση για τον αδιόρατο σεξισμό», «Σταχτοπούτες & Βασιλόπουλα υπό διαπραγμάτευση» και «Έμφυλα στερεότυπα & αναπαραστάσεις τους σε διαχρονικά παραμύθια».
Ο κύκλος των εν λόγω σεμιναρίων συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας, όπου δραστηριοποιείται το Πανεπιστήμιο. Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για την πρόσκληση και τη συνεργασία στην υλοποίηση των ανωτέρω διαδικτυακών βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και στις φοιτήτριες/τές για τη συμμετοχή τους. Ευχόμαστε σε όλες & όλους καλή πρόοδο!
Για επικοινωνία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, λόγω απορρήτου διεύθυνσης και τηλεφώνου, μπορείτε να καλείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461049672 και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461029497.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.