Επιστροφή

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στις σχολικές μονάδες – Υπογραφή της σύμβασης για το 11ο Νηπιαγωγείο

 

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών του μονάδων με το 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης. Η σύμβαση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συγκεκριμένου σχολείου υπεγράφη από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, Δημήτρη Μπουντώλα, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων, αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, καθώς και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led.

 Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε ευρώ 74.200 ευρώ, ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 50.460,15 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως και το σύνολο των ενεργειακών αναβαθμίσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης, στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτηρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2.