Επιστροφή

Δομές για τις γυναίκες θύματα βίας στην Κοζάνη

 
    
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

 
 Δομές για τις γυναίκες θύματα βίας στην Κοζάνη
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στο πλαίσιο της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής και με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια,  εγκαινίασε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Κοζάνης, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Καρακάση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Κοζάνης θα παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις.

Όπως επεσήμανε η κ. Κόλλια «1 στις 3 γυναίκες σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Η.Ε. (Ιούνιος 2013)θα πέσει θύμα κατά τη διάρκεια της ζωής της, στη Δυτική Ευρώπη. Σε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου αυτό το ποσοστό φτάνει το 70%. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, λειτουργεί σε 24ωρη βάση τη γραμμή SOS15900, παρέχοντας ψυχοκοινωνική, ψυχολογική αλλά και νομική στήριξη, σε γυναίκες θύματα βίας »

Ο Δήμαρχος Κοζάνης τόνισε «με τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Κοζάνης αλλά και του Κέντρου Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, η πολιτεία έρχεται να καλύψει μία υποδομή η οποία έλειπε από την περιοχή μας, αλλά και να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς αυτή την περίοδο της φτωχοποίησης και της οικονομικής ανέχειας, έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της κακοποίησης των γυναικών».

Με το πέρας τον εγκαινίων υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης,για παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας(ενδοικογενειακής βίας, trafficking κτλ)  που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Κοζάνης με στόχο την υποστήριξη των γυναικών, έχει την δυνατότητα φιλοξενίας είκοσι ατόμων.

 
 
 

Δείτε το βίντεο

140224 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ from Dimos Kozanis_Press Office on Vimeo.