Επιστροφή

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις 15 έως και τις 19 Μαΐου 2024 – Για ραντεβού καλέστε στο 2461350457

 

Μία ακόμη δράση με δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών από εθελοντές κτηνιάτρους προγραμματίζει ο Δήμος Κοζάνης, υπό την αιγίδα και την πλήρη υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool».

Οι δωρεάν στειρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης δωρεάν σημάνσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις αλλά και δωρεάν ελέγχους για ασθένειες όπως λεϊσμανίαση, διροφιλαρίωση, ερλίχια και ανάπλασμα, θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου (Λευκόβρυση), εντασσόμενες στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος καλεί όσους πολίτες μεριμνούν για τη σίτιση αδέσποτου ζώου συντροφιάς και επιθυμούν να στειρωθεί ο αδέσποτος σκύλος ή η γάτα που φροντίζουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Δήμου 2461350457, ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να προγραμματίσουν ραντεβού.

Σημειώνεται ότι για τη στείρωση απαιτείται η μεταφορά του αδέσποτου ζώου από τον πολίτη στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, την ημέρα και την ώρα που θα προγραμματιστεί το ραντεβού ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα υιοθεσίας του αδέσποτου ζώου, εφόσον ο πολίτης το επιθυμεί.

Από τη δράση θα αποκλειστούν όσα ζώα διαχειρίζονται ως δεσποζόμενα. Ωστόσο, εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), οι οποίοι μπορούν να στειρώσουν, να σημάνουν ηλεκτρονικά και να εμβολιάσουν δωρεάν το κατοικίδιό τους, συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσκομίζοντας πρώτα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.