Επιστροφή

Δράσεις Ιανουαρίου 2014 στο media lab της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

«Θεατρικό εργαστήρι» Η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει, ΜΟΝΟ για τον Ιανουάριο, ένα κύκλο θεατρικών εργαστηρίων, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού. Το εργαστήρι θα συντονίζει η παιδαγωγός Αναστασία Μελίδου και απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στη Βιβλιοθήκη- media lab κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00-11:30

 
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου
 

«Εκπαίδευση στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης»(social media, facebook, twitter, κλπ.). Σεμινάριο 12 ατόμων, διάρκειας 20 ωρών με τον Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων.

 Στη Βιβλιοθήκη - medialab, Τετάρτη 10:00΄ -12:00΄ ( ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop). Έναρξη Τετάρτη 8/1/2014.

 
«Φωτογραφικό εργαστήριο» (Photoshop) Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο, μηχανικό Η/Υ και καθηγητή Πληροφορικής.

Στη Βιβλιοθήκη - Medialab, μία φορά το μήνα Τετάρτη 19:00΄-21:00΄. Έναρξη Τετάρτη 8/1.

 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

 

«Πολυμέσα και video». Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν συμπυκνωμένες μορφές έκφρασης βασισμένες στην κινούμενη εικόνα Τα καλύτερα βίντεο που θα προκύψουν θα προωθηθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο, μηχανικό Υ/Η και καθηγητή Πληροφορικής. Στη Βιβλιοθήκη- medialab, κάθε δεύτερη Πέμπτη 19 :00΄ -21:00΄ (4 δίωρα). Έναρξη Πέμπτη 9/1.

Λέξεις κλειδιά : short video stories , viral video , animation , youth video expression , video creativity , youtube , vimeo , self expression , experimental video .
 

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

 

 « Ηχοληψία - Μουσική παραγωγή». Εισαγωγή -Σύνθεση –Παραγωγή, Σύλληψη ήχου- Ενορχήστρωση στο Cubase- Εξαγωγή τελικής παραγωγής, τελικό mixdown, Mastering, προώθηση στο internet.Σεμινάριο με τον Νίκο Μόμτσιο, μουσικό παραγωγό.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab, κάθε Παρασκευή 19:00΄-21:00΄ (5 δίωρα). Έναρξη Παρασκευή 10/1.

 
 
 
 
 Δευτέρα 13  Ιανουαρίου
 

Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ. (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο 12 ατόμων,  διάρκειας 20 ωρών, με τον Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων.

Στη Βιβλιοθήκη- medialabΔευτέρα 10:00΄ -12:00΄.  ( ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop). Έναρξη Δευτέρα 13/1/2014.

 

Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη εκπέμπει στο internet (Podcast). Μια φωνή ζωντανή, για το βιβλίο, για την βιβλιοθήκη και τους πολύτιμους θησαυρούς της, για τον νέο χώρο και το πρόγραμμα που υλοποιείται. Σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια θα είναι οι νέοι καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα να δημιουργούν αλλά πολύ περισσότερο να καταθέτουν τις απόψεις τους σ ένα μέσο που έχουν οικειότητα, το γνωρίζουν καλά και θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!! Η εκπομπή θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης την επόμενη ημέρα. Με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και το μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab, κάθε Δευτέρα 19:00΄-20:00΄. Έναρξη Δευτέρα 13/1.

 
Τρίτη 14 Ιανουαρίου
 

«Ποικιλότητα (ΚΥΚΛΟΣ «RE-THINK ATHENS»: Αστικές προκλήσεις). Ηενότητα εκδηλώσεων «Αστικές προκλήσεις» εξετάζει τη σύγχρονη πόλη μέσα από τη διεθνή εμπειρία ακολουθώντας διαφορετικές προσεγγίσεις. Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab 19:00’

 
 Τετάρτη 15 Ιανουαρίου
 

 «Τεχνική video».Γνωριμία με την κάμερα, τους τρόπους και τις τεχνικές λήψεις ενός πλάνου για την δημιουργία βίντεο.Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη.

Στη Βιβλιοθήκη - medialab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00΄-20:00΄. Έναρξη Τετάρτη 15/1.

 

 «Videoediting ». Προσέγγιση και εξοικείωση με προγράμματα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας (μοντάζ). Στόχος είναι, να αποκτήσουν οι μαθητές την ικανότητα να επεξεργάζονται και να δημιουργούν τα δικά τους video, με χρήση video πλάνων, σταθερών εικόνων, μουσικής, γραφικών, ειδικών effects. Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 20:00΄ -21:00΄. Έναρξη Τετάρτη 15/1.

 

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 

«Από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο». Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο,  πώς προετοιμάζεται και στήνεται μια έντυπη και μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Ο ρόλος του δημοσιογράφου σε κάθε περίπτωση και πως λειτουργεί ο τύπος στην ενημέρωση του πολίτη σήμερα. Σεμινάριομε τον Μιχάλη Πιτένη, δημοσιογράφο- συγγραφέα.

Στη Βιβλιοθήκη- media lab , κάθε δεύτερη Πέμπτη 19 :00΄ -21:00΄ (4 δίωρα ). Έναρξη Πέμπτη 16/1
 
Σάββατο  18 Ιανουαρίου
 

Εκδήλωση με θέμα «Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις από μυοσκελετικές παθήσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη. Οστεοπόρωση» με Εισηγητή τον κύριο Ιωάννη Λαφαζάνο δρ. Ορθοπεδικό- συγγραφέα και  «Διαχείριση της κατάθλιψης σήμερα μέσα από την αυτογνωσία. Αισιοδοξία και αλήθεια» με Εισηγητή τον κύριο Γιώργο Δημόπουλο ψυχίατρο- Νοσιακό Ψυχοθεραπευτή- συγγραφέα. Σε συνεργασία με το Λαϊκό πανεπιστήμιο Κοζάνης (ΛΠΚ).

Στη Δημοτική χαρτοθήκη 18:00΄-20:00΄ μμ

 
Τρίτη 21 Ιανουαρίου
 

«Μαθήματα πρώτων βοηθειών». Κ.Α.Ρ.Π.Α ( καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) - πλάγια θέση ή θέση ανάνηψης - Πνιγμονή - Κατάγματα - Εγκαύματα - Επιληψία. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Κοζάνης.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab, κάθε Τρίτη 19:00΄-20:00΄ (4 δίωρα). Έναρξη Τρίτη 21/1.

 
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
 

«Επαγγελματική ανάπτυξη». Ενημερώσεις για υποψήφιους φοιτητές και γονείς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ και την υπεύθυνη ενημέρωσης κ. Στέλλα Ρουσιάδου.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab, μία φορά το μήνα, Τετάρτη 19:00΄-21:00΄( 1 δίωρο ). Έναρξη Τετάρτη 22/1.

 
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου
 

Διάλεξη με θέμα «Φιλοσοφία και Λογοτεχνία: πτυχές μιας σύνθετης σχέσης». Με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κόκορη . Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Στη Δημοτική χαρτοθήκη 18:30΄μμ

 
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου
 

Collide@CERN με ΚΙΝΗΣΗ: Βαρύτητα και κίνηση (ΚΥΚΛΟΣ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» Μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN. Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Στη Βιβλιοθήκη- medialab 19:00’

 
 
 
Διευκρινήσεις:

·         Τα σεμινάρια παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν για τα μέλη της βιβλιοθήκης από συνεργάτες της

·         Απαιτείται προεγγραφή!Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2461350435 & 2461022245 και ηλεκτρονικά στο service@kozlib.gr

·         Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης των σεμιναρίων είναι η συμπλήρωση ικανού αριθμού ατόμων

·         Για κάθε αλλαγή (ακύρωση ή προσθήκη) θα βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας.

·         Μπορείτε να προτείνετε επιπλέον δράσεις και σεμινάρια (τα οποία, αν δεν είναι εφικτό να ενταχθούν φέτος, θα ληφθούν υπόψη στον επόμενο προγραμματισμό).

Για επιπλέον απορίες κ. Ελένη Μαργαρίτη.