Επιστροφή

Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ στο «Θεατροδρόμιο» με τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

Του Ατικ Ραχίμι

 

Μετά την επιτυχία στο θέατρο «Χώρα»,

περιοδεία στην Ελλάδα!

 

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στο «Θεατροδρόμιο», 8:30 μ.μ.

Με τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 

 

Η «Πέτρα της υπομονής» μετά την πετυχημένη πορεία δύο σεζόν στο στην Αθήνα, τον ενθουσιασμό του κοινού και τις εξαιρετικές κριτικές, με την οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ ξεκίνησε περιοδεία στην Ελλάδα!

Μια παράσταση με θέμα τη θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν σήμερα, και όχι μόνο, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Γιώργου Νανούρη, δυο χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία «Εδώ», που αφορούσε τους μετανάστες. Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ατίκ Ραχίμι «Η πέτρα της υπομονής», που χαρακτηρίστηκε ένα μικρό αριστούργημα και το 2008 κέρδισε το βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας­.

Σύμφωνα με την περσική μυθολογία, υπάρχει μια μαγική πέτρα που τη βάζεις μπροστά σου και της λες όλα σου τα βάσανα, τους πόνους, όλα σου τα μυστικά... Μέχρι που μια μέρα η πέτρα σκάει, εκρήγνυται.

Κι εκείνη ακριβώς τη μέρα λυτρώνεσαι.

Μια νεαρή γυναίκα μιλά στον άντρα της που είναι σε κώμα, για τη σχέση τους, τα όνειρά της, τη ζωή της, τα θέλω της, για τον πόλεμο, τη βία, τη θρησκεία,  το φόβο, τον έρωτα ... Του εξομολογείται για πρώτη φορά αλήθειες που ίσως κάθε γυναίκα σ’ αυτόν τον κόσμο, θέλει να πει στο σύντροφο της αλλά δεν το τολμά... Και μάλλον κρύβει μέσα της, αλήθειες γυναικών από κάθε γωνιά της  γης. Σε αυτό το παραλήρημα, αποφασίζει να του φανερώσει και το μεγάλο της μυστικό... Και ο άντρας της, γίνεται γι’ αυτήν η πέτρα της υπομονής…

Ένα έργο βαθιά αληθινό, που ίσως βοηθήσει το θεατή να αναζητήσει τη δική του πέτρα της υπομονής.

 

Σκηνοθεσία :  Γιώργος Νανούρης

Παραγωγή :  Γιώργος Λυκιαρδόπουλος - Λυκόφως ΑΜΚΕ

 

ΔΙΑΝΟΜΗ :

Γυναίκα :  Νεκταρία Γιαννουδάκη

Άντρας : Γιώργος Πούλης

 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:10 €

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιώροφο και στο τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1