Επιστροφή

Εκδήλωση «Μαθαίνω ξένες γλώσσες, σέβομαι και υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα», Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο γνωριμίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την 10η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Δήμος Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00,  στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνω ξένες γλώσσες, σέβομαι και υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα» με στόχο να αναδειχθεί ο πρωτεύων ρόλος της εκμάθησης ξένων γλωσσών στην ενίσχυση του σεβασμού των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα και, κατ’ επέκταση, στην καλλιέργεια της πεποίθησης ότι «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφο- σύνης» (άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα). 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τις κ.κ. Δρ. Σουλτάνα Βεντούλη (Εντεταλμένη Σύμβουλο Δήμου Κοζάνης για θέματα παιδείας), Lucy David (Πρόεδρο Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέν- τρων Ξένων Γλωσσών Κοζάνης – Γρεβενών PALSO), Μαρία Χαντζή (Πρόεδρο Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας), Παναγιώτα Δημούλα (Πρόεδρο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης) και Σουλτάνα Παπαδημητρίου (Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Τοπική Επιτροπή Π.Ε. Κοζάνης). 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.