Επιστροφή

Ενημερωτική συνάντηση στον Πολύμυλο για το εθνικό πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα

        
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

 

Ενημερωτική συνάντηση στον Πολύμυλο για το εθνικό πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα το «Εθνικό Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα» που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2013, στο Δημοτικό Κατάστημα της τοπικής κοινότητας Πολυμύλου του Δήμου Κοζάνης, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Κοζάνης για τον πρωτογενή τομέα κ. Νίκου Θεοδωρίδη.

Η ομιλία και συζήτηση με τους παραγωγούς του Πολυμύλου, επικεντρώθηκε στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του προγράμματος στην όμορη Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τις περιβαλλοντικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΕΛΓΑ, στα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα των περιοχών εφαρμογής, καθώς και τα αποτελέσματά τους, όπου διαπιστώθηκε η μη επιβάρυνση των οικοσυστημάτων επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα παρόμοιων ερευνών που προηγήθηκαν σε άλλες χώρες.

Επίσης, εξηγήθηκε η ακολουθούμενη μεθοδολογία καταστολής του χαλαζιού, σύμφωνα με την οποία δεν διαλύονται τα σύννεφα και η βροχή, αλλά οι χαλαζόκοκκοι μειώνονται σε μέγεθος αυξάνοντας την πιθανότητα να λιώσουν και να φτάσουν στο έδαφος με τη μορφή βροχής.