Επιστροφή

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Ευρεία σύσκεψη πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας με θέμα την πώληση και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βέροιας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της διοίκησης της ΕΒΖ, βουλευτές, αλλά και συνδικαλιστικοί, αγροτικοί και κοινωνικοί φορείς από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τον Δήμο Κοζάνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος  κ. Νίκος Θεοδωρίδης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκαν ανησυχίες για την πορεία του εργοστασίου και την πώληση του από την  Αγροτική Τράπεζα, ενώ κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την άποψη του Δήμου Κοζάνης που κρίνει επιτακτική ανάγκη την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων ζάχαρης, καθώς και την διασφάλιση θέσεων εργασίας, εργαζομένων και εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία, και τόνισε πως απαιτείται στήριξη της καλλιέργειας τεύτλων  αλλά και των τευτλοπαραγωγών.

Η αξιοποίηση  των υποδομών της ΕΒΖ  και η επέκταση της σε άλλες δράσεις, με παραγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων, η σωστή διαχείριση και διοίκηση με επίκεντρο την αξιοποίηση της καλής ποιότητας  των ελληνικών ζαχαρότευτλων και την προώθηση της ελληνικής ζάχαρης σε νέες αγορές, με ανταγωνιστική τιμή, είναι μερικά βασικά στοιχεία της πρότασης που υποστηρίχθηκε από τον κ. Θεοδωρίδη.

Κοινή πρόταση όλων των φορέων που παρέστησαν στην σύσκεψη, αποτέλεσε η προσπάθεια δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης εταιρίας, ώστε να δοθεί διέξοδος στην ελληνική περιφέρεια.