Επιστροφή

Γιάννης Κοκκαλιάρης στην Ακρινή: «Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε και να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας»

 

Με στόχο την άμεση πληροφόρηση των δημοτών της κοινότητας της Ακρινής για το τι συζητήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη της Αθήνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 στο πολύκεντρο του οικισμού, η επίσημη ενημέρωση του κόσμου από τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη και τον Πρόεδρο της Ακρινής Γιώργο Αντωνιάδη.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε και να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, δηλώνοντας ότι «μέσα από τον διάλογο και τη συζήτηση, βγαίνουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα».

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι η πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για το “πράσινο χωριό” δεν αναιρεί τη διεκδίκηση μετεγκατάστασης του οικισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δημιουργία της ενεργειακής κοινότητας δεν επηρεάζεται αλλά ούτε επηρεάζει, το αν θα μετεγκατασταθεί το χωριό ή όχι.

Παράλληλα, τόνισε την αντίθεση του στη διενέργεια ενός νέου δημοψηφίσματος καθώς όπως είπε η εντολή του κόσμου είναι ιδιαίτερα νωπή ενώ χαιρέτησε την απόφαση που πάρθηκε στο τέλος, δια στόματος Περιφερειάρχη και Προέδρου, ότι οι δικαιούχοι της ενεργειακής κοινότητας θα οριστούν από τους ίδιους τους κατοίκους, μέσα από λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν.