Επιστροφή

H "ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΣΝΕΪ". Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου στην «Αίθουσα Τέχνης», 7 μ.μ.

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαρτίου στην
«Αίθουσα Τέχνης», 7 μ.μ.
 

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε συνεργασία με τη χορωδία του Ωδείου Δ. Δημόπουλου παρουσιάζει την «ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΣΝΕΪ». Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια από τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού – με τους ελληνικούς στίχους. Παράλληλα με ειδικό μοντάζ και αφήγηση προσεγγίζονται οι αναζητήσεις των έργων του, που συντρόφευσαν γενιές και γενιές για πάνω από 80 χρόνια. Ο Γουώλτ Ντίσνεϊ από την δεκαετία του ’20 μέχρι το 1966 που πέθανε δημιούργησε μερικούς από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων και μετέφερε στην οθόνη κλασσικά παραμύθια. Κέρδισε 22 όσκαρ. Μετά τον θάνατο του και μέχρι σήμερα, η εταιρία που είχε ιδρύσει συνέχισε το έργο του με δεκάδες κινηματογραφικές παραγωγές και ένα παγκόσμιο κοινό.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ, από το 2007, έχει προσθέσει στην καλλιτεχνική του ατζέντα την ενασχόληση με τον κινηματογράφο. Η «ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΣΝΕΪ» είναι η τέταρτη παραγωγή που παρουσιάζει.

 

Παρουσιάζονται τραγούδια από τις ταινίες : Πινόκιο, Σταχτοπούτα, Πήτερ Παν, Αλαντίν, Ποκαχόντας, Άριελ η μικρή γοργόνα, Μουλάν, Ηρακλής, Αναστασία, Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου, Η Παναγία των Παρισίων, Toy story, η χιονάτη και οι επτά νάνοι, ο βασιλιάς των λιονταριών.

 
Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε 5 ενότητες :

·        Η εισαγωγή & το όνειρο

·        Ο κόσμος

·        Η εσωτερική αναζήτηση

·        Πίστη, αγάπη & ελπίδα  

·        Επίλογος & η φιλία