Επιστροφή

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Κοζάνης στη διάθεση των πολιτών

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες, ότι λόγω του επικείμενου καύσωνα θα υπάρχουν διαθέσιμες κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευπαθών ομάδων, από  την Πέμπτη 20 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. 
 
 Συγκεκριμένα:
1) Αίθουσα  «Κοβεντάρειο», ώρες 11:00 έως 20:00, από Πέμπτη έως και Κυριακή. 
  2)   Αίθουσα  1ου  ΚΑΠΗ  (οδός Γρανικού),  ώρες 11:00 έως  20:00, Πέμπτη και Παρασκευή.  
 
Σημειώνεται, ότι για την αντιμετώπιση του καύσωνα, οι πολίτες είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:
       
    1)   Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία ,άπνοια και μεγάλη υγρασία .
     2)   Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία ,όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
      3)   Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού .
       4)  Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων ,αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
          
Ιδιαίτερης μέριμνας χρήζουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, καθώς και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους  από τις υψηλές θερμοκρασίες.